Scaunele auto

Siguranța în mașină a celor mici

Este o concepție greșită des întâlntă conform căreia dotarea unui scaun auto cu unele accesorii este singura modalitate de a spori siguranța acestuia. Să clarificăm imediat un punct: nu suntem în niciun caz împotriva utilizării accesoriilor pentru scaunele auto, dar vrem să precizăm foarte clar că acestea nu fac o diferență. Nimeni nu poate spune cu siguranță dacă aceste articole suplimentare pot îmbunătăți performanța scaunului auto: nici măcar comercianții cu amănuntul sau magazinele specializate.

Și asta se datorează unui motiv foarte simplu: majoritatea accesoriilor pentru scaune nu sunt ținute la aceleași standarde de siguranță precum scaunele auto. Nu există reguli fixe care să le garanteze funcționarea din punct de vedere al siguranței și nici măcar nu veți găsi informații despre acestea. Cu toate acestea, vă putem garanta un lucru: scaunele auto pentru transportul bebelușilor trebuie evaluate în ceea ce privește calitatea materialelor și a performanței, acestea fiind supuse și testelor de impact. Cu toate acestea, nu toate accesoriile trec prin acest proces.

Scaune și accesorii auto certificate

Principala diferență se face între cei care creează accesorii pentru scaune auto și cei care creează atât scaune auto, cât și accesorii compatibile. În al doilea caz, vorbim despre produse care sunt de fapt sigure deoarece acestea sunt evaluate și testate împreună. Un mare avantaj din punct de vedere al siguranței, nu-i așa? 

Scaunele auto
Scaunele auto pentru a vă conduce soarele în siguranță

Evident, din moment ce vorbim despre accesorii, nu vorbim despre obiecte care sunt necesare sau indispensabile pentru funcționarea corectă a dispozitivului principal (scaunul auto), dar nu vrem să negăm că unele dintre aceste opțiuni sunt incredibil de convenabile atât pentru părinți din punct de vedere practic cât și pentru confortul copilului. Două dintre aceste accesorii se remarcă printre numeroasele accesorii pentru scaune auto.

Scaune și accesorii auto: prelungitoare pentru centura de siguranță

Prelungitoarele pentru centura de siguranță au fost inițial concepute pentru persoanele care erau evident supraponderale și aveau dificultăți la utilizarea centurilor de siguranță, deoarece erau prea scurte pentru a le înfășura complet și confortabil. Modul de funcționare al prelungitoarelor pentru centura de siguranță este simplu: acestea sunt montate între clema centurii de siguranță și prinzător pentru a prelungi capacitatea de înfășurare. Nu a durat mult până când acest accesoriu a început să fie folosit și pentru scaunele auto, remarcându-se drept accesoriu preferat.

Scaunele auto
Un scaun auto este un echipament de siguranță necesar pentru a conduce într-o mașină cu copii mici

Cu toate acestea, acesta este unul dintre cazurile în care este necesar să se utilizeze accesorii pentru scaune auto care au fost testate și certificate. Acest lucru se datorează faptului că, în special în cazul dispozitivelor de transport pentru bebeluși echipate cu scaune de înălțare, există riscul ca centura de siguranță să nu adere bine la dispozitiv și, în cazul unui accident, să poată aluneca, lăsând scaunul fără prinzătorul necesar pentru a o menține atașată de scaun. Dacă nu sunteți siguri de prelungitoarele pe care le-ați achiziționat sau de cele pe care trebuie să le achiziționați și simțiți că scaunul auto al copilului vostru este prea mare pentru centura de siguranță a vehiculului, sfatul nostru este să investiți într-un scaun auto care poate să fie instalat fără probleme și fără a fi nevoie de prelungitoare. Rețineți doar un lucru: accesoriile scaunelor auto sunt convenabile, dar nu esențiale!!

Accesorii pentru scaunele de „adulți”: tetiere

Tetierele sunt similare cu inserțiile la căruciorul pentru copii dearece nu sunt altceva decât suporturi căptușite banale care ajută la maximizarea confortului copilului dumneavoastră atunci când stați în mașină. Pe măsură ce tot mai mulți părinți au achiziționat tot mai multe accesorii pentru scaunele auto, acest articol a fost cauza unei dezbateri majore. În primul rând, acestea sunt accesorii auto care reglează confortul unui copil, dar își schimbă poziția de așezare, având tendința naturală de a le înclina puțin înainte și de a le expune la mai multe riscuri când vine vorba de denivelări.

Cum sa alegi scaunul de masina

Nu este neobișnuit ca producătorii de scaune auto să aibă, de asemenea, propria lor linie de accesorii pentru scaune auto care văd tetierele drept produsul lor emblematic. Acești producători pot garanta siguranța accesoriilor lor, deoarece au efectuat numeroase teste de impact pentru fiecare scaun auto pe care îl produc, de asemenea și pentru și mai ales în vederea problemei poziției scaunelor copilului. Dacă doriți să știți dacă tetiera pe care o folosiți este sigură, accesați site-ul web al producătorului pentru sau site-ul web al magazinului online Silux a verifica ce accesorii au și ce recomandă pentru scaunul auto și dacă obiectul achiziției voastre se află printre ele.

Postări similare:

    None Found