Importanța vitaminei D la copii

Copii au nevoie de NaturesFinest Vitamina D pentru o creșterea și dezvoltarea sănătoasă a oaselor. O deficiența gravă poate duce la întârzierea dezvoltării motorii, rahitism, fracturi, dureri musculare, dureri și slăbiciune.

Soarele și Vitamina D

Lumina soarelui este necesară pentru pielea copiilor pentru ca organismele lor să producă vitamina D și acest proces le conferă aproximativ 80% din necesarul lor de vitamina D.

Vitamina D se obține din soare

Experții nu știu cu siguranță de cantitatea de soare de care au nevoie copiii pentru a obține vitamina D necesară. Cu toate acestea, un lucru este sigur – cantitatea de soare de care are nevoie un copil depinde de perioada specifică a anului și de locul în care vă aflați.

Acest lucru depinde și de culoarea pielii. Persoanele care au pielea mai închisă au nevoie de 3 până la 6 ori mai mult soare pentru a produce vitamina D față de persoanele cu pielea deschisă.

Aveți grijă când vine vorba de soare

Indiferent de unde locuiți, ar trebui să fiți foarte atenți cu cantitatea de soare la care ești expus copilul vostru. Expunerea excesivă la soare poate provoca leziuni la nivelul pielii, arsuri solare sau cancer de piele în unele cazuri. De aceea, este important să vă asigurați că copii folosesc o protecție solară adecvată.

În zilele de vară, în special între orele 10 dimineața și 4 după-amiaza, asigurați-vă că acesta are o formă de protecție, precum cu haine care opresc razele solare, protecție solară, ochelari, o pălărie și acces ușor la umbră.

Discutați cu medicul pentru a primi sfaturi profesionale și mai multe informații despre cantitatea de soare de care are nevoie copilul dumneavoastră.

Mâncare și Vitamina D

Majoritatea copiilor nu știum cum să obțină cantități adecvate de vitamina D din alimenție. Însă, alimentele bogate în această vitamină sunt o sursă perfectă de vitamina D care o completează pe cea primită de la soare.

Alimentele cu conținut de vitamine D naturale includ gălbenușurile de ou, ciupercile, ficatul și peștele gras, precum sardinele, macrou, hering și somon.

Există alimente la care se adaugă vitamina D, printre care se numără margarina, cerealele pentru micul dejun și mai multe produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Această vitamină se adaugă la toate formulele pentru bebeluși.

Exercițiile fizice pot ajuta corpul copilului dumneavoastră să producă această vitamină. Cel mai indicat este să lăsați copiii să facă mișcare în aer liber zilnic pentru a-i ajuta să profite din plin de soare.

Deficiența de Vitamina D

Copiii ar putea fi mai predispuși la deficiența de vitamina D dacă:

  • Petrece mult timp în casă și nu primesc deloc sau prea puțin soare,
  • Nu își expun pielea la soare,
  • Folosesc anumite medicamente care ar putea afecta nivelul de vitamina D,
  • Au o afecțiune care afectează modul în care corpul lor controlează nivelurile de vitamine D, cum ar fi boli de rinichi, boli de ficat și alte afecțiuni care pot provoca probleme cu absorbția alimentelor, cum ar fi fibroza chistică sau boala celiacă,
  • Au o mamă cu un nivel scăzut de vitamine D și sunt alăptați de mult timp.

Postări similare:

    None Found